Lengte om haar te doneren: hoe wij dit aanpakken

Het verliezen van haar als gevolg van chemotherapie is een ingrijpende ervaring die veel patiënten emotioneel raakt. In deze blogpost duiken we het proces van haar doneren, een prachtige manier om steun te bieden aan hen die strijden tegen kanker. Want wat is bijvoorbeeld de ideale lengte om haar te doneren? En hoe pakken wij dit aan?

Maar eerst: waarom haar doneren?

Haarverlies is een van de meest zichtbare en stressvolle bijwerkingen van chemotherapie. Door haar te doneren, lever je een bijdrage aan het herstel van zelfvertrouwen van vrouwen die hun haar verliezen. Wij maken een haarband van het eigen haar of, als het eigen haar al uitgevallen is, van donorhaar. Deze haarband wordt samen met bijvoorbeeld een petje, muts of hoedje gedragen. Als we een haarband van donorhaar maken, dan “matchen” we op basis van foto’s van de klant het juiste donorhaar zodat meisjes en vrouwen er weer zoveel mogelijk als zichzelf uit zien.

Hoe te beginnen met haar doneren

Het doneren van haar is een mooie daad en bij Toupim proberen we het proces eenvoudig en duidelijk te maken. Begin met het laten groeien van je haar tot de vereiste lengte van minimaal 25 centimeter. Zorg ervoor dat jouw haar gezond blijft, vrij van dode punten. Zodra je haar lang genoeg is, knipt een kapper het haar af en stuur je het naar ons. Vervolgens gebruiken wij het in een haarband en maken we er iets heel bijzonders van!

De minimale lengte om haar te doneren

Voor een succesvolle haardonatie bij Toupim, is het belangrijk dat het haar minstens 25 centimeter lang is en in topconditie verkeert. Haar korter dan deze lengte kan helaas niet verwerkt worden. Gezond haar zonder dode punten en liefst zo lang mogelijk is ideaal. Dit zorgt ervoor dat de haarbanden die Toupim creëert van hoge kwaliteit en duurzaam zijn, een cruciaal aspect van onze missie om meisjes en vrouwende best mogelijke ondersteuning te bieden.

Hoe meet ik de lengte van mijn haar?

  1. Het begint bij haar wassen en drogen: Begin met schoon en droog haar. Dit zorgt ervoor dat je haar op zijn natuurlijke lengte is.
  2. Haar ontwarren: borstel of kam je haar zorgvuldig om klitten en knopen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je haar glad en recht is voor een nauwkeurige meting.
  3. Haar in staartjes binden: bind je haar in 10 – 20 staarten (dus niet 1 staart of vlecht).
  4. Meten: gebruik een meetlint om de lengte van je haar te meten. Je, meet van het elastiekje tot het einde van de staart.
  5. Is je haar minstens 25 cm? Mooi! Dan is het klaar om gedoneerd te worden. Houd er rekening mee dat een extra lengte vaak nuttig is. Juist lang donorhaar is heel schaars. En iets langer haar compenseert voor ongelijkheden in de lengte.

Veelgestelde vragen over de lengte van haar

Moet mijn haar recht gemeten worden of mag het gekruld zijn?2023-12-02T14:21:18+00:00

Ja, je kunt nog steeds je haar doneren als het in laagjes is geknipt, maar houd er rekening mee dat de kortste laag minimaal 25 centimeter moet zijn.

2024-02-14T14:02:11+00:00