Toupim partner

Toupim partner
Wanneer vrouwen in een chemotraject belanden, ziet de omgeving al snel dat er iets aan de hand is. Wij maken voor deze vrouwen een haarband van hun eigen haar. Met deze Toupim eigen-haarband zien vrouwen er weer zoveel mogelijk uit als zichzelf. Dit is een grote steun in een lastige tijd.

De keuze hebben
Ons doel is dat iedere vrouw weet dat er keuzes zijn. De keuze voor bijvoorbeeld een haarwerk of een mutsje, maar ook de keuze om je eigen haar te redden en er iets heel moois van te laten maken.

Jouw rol
De uitdaging zit hem in de timing: mensen leven hun normale leven en horen ineens dat ze ziek zijn. Vervolgens kan hun haar na vier/vijf weken al uitgevallen zijn. Tijdens deze korte periode moeten ze maar toevallig horen over Toupim om het als optie mee te nemen in de beslissing wat ze met hun haar willen doen. Daar kun jij een rol in spelen, omdat je klanten soms naar jou zullen komen om hun haarverlies te bespreken.

Waarom zou je Toupim partner willen zijn?

Je klant vertelt ziek te zijn, een lastig moment voor jullie beide. Je klant voelt zich vertrouwd met jou en bespreekt het op handen zijnde haarverlies en mogelijke oplossingen. Ze zal het waarderen, als je haar vertelt over de mogelijkheid een oplossing van haar eigen haar te laten maken.

De uiteindelijke keuze ligt natuurlijk altijd bij de klant, maar iemand deze keuze bieden kan al heel fijn voor iemand zijn. Stel dat iemand uiteindelijk voor een Toupim eigen-haarband kiest, dan kun je haar ook tijdens het proces helpen (bijvoorbeeld met het knippen).

Wat houdt het in om Toupim partner te zijn?

 • Je belangrijkste rol is uit te dragen dat je Toupim en haar missie een warm hart toedraagt. Hoe meer mensen over Toupim weten, hoe meer mensen we kunnen helpen.

Als iemand haar haar verliest:

 • Als je klant haar haar gaat verliezen, maak je haar attent op Toupim. Je deelt wat eerste informatie en geeft een brochure mee.
 • Als je klant uiteindelijk voor een Toupim eigen-haarband kiest, kun je helpen door het haar te knippen (wij zullen je daar vanzelfsprekend goed bij begeleiden).
 • De klant kan kiezen tussen 3 pakketten. Wanneer de klant voor een Complete of Fast & Carefree-pakket kiest, kun je het knippen en aangetekend versturen factureren voor €60.

Donorhaar:

 • Soms heeft iemand niet genoeg of helemaal geen haar meer. We proberen dan te helpen met een haarband van (gedeeltelijk) donorhaar. Donorhaar is dus echt cruciaal voor ons. Als mensen over haar doneren nadenken, hopen we dat jij ze attent maakt op Toupim.
 • Het is belangrijk dan volgens onze instructies te knippen, zodat we zoveel mogelijk bruikbaar haar ontvangen.

Speciale acties

 • Rond speciale dagen/periodes (denk aan Wereldkankerdag of de Borstkankermaand) hebben we speciale gezamenlijk acties (om bijvoorbeeld donor haar te verkrijgen), die je via je lokale krant onder de aandacht kan brengen.

Wat Toupim doet:

 • Je bedrijf staat op het partner gedeelte van de Toupim website
 • Je krijgt van ons materialen om in de salon uit te dragen dat je Toupim partner bent
 • We delen een Toupim partner filmpje dat je op je social media kunt delen om te laten zien dat partner bent geworden. Wij vermelden de nieuwe partners ook op ons Instragram account
 • Je krijgt een Toupim partner pakket. Daarin zitten flyers die je met mensen kunt delen, enveloppen voor het gratis verzenden van donorhaar en mutsjes die je mee kunt geven aan klanten waarvan je het haar hebt geknipt.
 • We leveren een stukje tekst aan dat je op je website kunt zetten om aan te geven dat je Toupim partner bent.
 • Toupim verwijst actief door naar haar partners, zodat Toupim klanten weten dat ze bij jullie terecht kunnen om hun haar te laten knippen.