Een oplossing van je eigen haar

Je mooie haren verliezen is verdrietig. Daar hebben wij iets op bedacht: een eigen-haarband. Daarmee maken we jouw afgeknipte haren vast aan een haarband die je kan opzetten. Zo ziet niemand het verschil!

“Gratis” voor kinderen

We vinden het belangrijk dat alle kinderen in Nederland voor een Toupim eigen-haarband kunnen kiezen, ongeacht de financiële situatie thuis.

Daarom rekenen we tot 18 jaar alleen het verzekerde bedrag door. Je hoeft dus zelf niets extra te betalen (bij het Basic pakket).

* plus het bedrag wat de verzekeraar gaat vergoeden
** levertijden gelden vanaf de dag dat wij je haar ontvangen

Eigen-haarband

Je eigen-haarband is gemaakt van jouw afgeknipte haar en voelt dus heel vertrouwd. Dankzij de zachte stof is hij comfortabel en kriebelt hij niet. Met een petje, hoed of sjaaltje ziet niemand dat je onder behandeling bent.

Wil je dit ook? Vraag het dan aan je ouders. Die kunnen met ons bellen, videobellen of mailen en dan leggen we precies uit hoe het werkt.

‘Oh wow, mijn eigen haar, ik was zo blij! Het rook naar mij en voelde zo vertrouwd.’

Hoe werkt het?

In het ziekenhuis heb je gehoord dat je haar binnenkort uitvalt. Als je het daarvoor afknipt, dan red jij je haren.

‘Toen we het knipten, moest ik ’s ochtends even huilen, maar mama en mijn beste vriendin hadden een vrolijke pruik op gezet. Toen moest ik al meteen lachen. We zetten een muziekje op en ik heb zelf mijn eerste plukje geknipt. Het viel heel erg mee, vooral omdat ik daarna heel kort haar had, wat best goed stond! En het voelde heel zacht!’

Wat anderen over Toupim gezegd hebben


 • 3 weken geleden kregen we te horen dat onze dochter van 8 jaar leukemie heeft. De wereld stort even in! De prognose is goed maar de strijd duurt zeker 2 jaar. Onze dochter is echt een bikkel. 1,5 week na de eerste behandeling liet ze zonder problemen hoor haar knippen. Heeft zelf het eerste plukje geknipt. Een weekje later heeft ze haar eigenaar- haarband al binnen. Ze is zo blij en trots. Ze vindt het vooral zo knap van Sylvia dat ze dat zo kan maken. Echt Sylvia en team, super bedankt! Het maakt het allemaal net iets fijner zo!

  marianne Verbakel Avatar marianne Verbakel
  september 28, 2021


  We zijn goed geholpen bij Toupim. Er was snel contact en goede communicatie. De band was binnen een week af en dat was heel fijn voor mijn dochter (19 jaar). Het resultaat was heel mooi en we zijn er heel blij mee. Ze heeft naast deze haarband ook een pruik, maar de Toupimband zit fijner. Dat komt omdat de hoofdhuid nu ook gevoelig is door de chemotherapie. Wat ook belangrijk is dat het eigen haar zo fijn voelt en dat je het zo op deze manier toch kan houden.
  We zullen iedereen een Toupimband aanraden!

  Esther Avatar Esther
  januari 28, 2022


  Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik ziek was en chemotherapie zal krijgen en m'n haar zal verliezen wist ik gelijk dat ik iets van mijn eigen lange haar wilde laten maken, via internet kwam ik 'een eigenhaar-band' van het merk Toupim tegen, en wist meteen dat ik dit wilde! Geen moment spijt, want wat voel ik mezelf als ik het draag.
  Trots op Sylvia en haar team voor dit unieks en raad het iedereen aan die hetzelfde mee zullen maken.

  nienke huisman Avatar nienke huisman
  maart 28, 2021

 • Ik ben heel blij met mijn haarband van mijn eigen haar. Hij zit comfortabel. Fijne communicatie met Sylvia. Ze heeft er alles aan gedaan om de haarband zo snel mogelijk af te krijgen. Ik had hem binnen 4 dagen! Ik ben zeer tevreden!

  Ramona Waelen Avatar Ramona Waelen
  december 28, 2021


  In het ziekenhuis werd ons verteld over de mogelijkheid van de Eigenhaar band voor onze dochter (7). Na de eerste schrik dat haar haren zouden uitvallen, was zij heel duidelijk dat ze dan alleen haar eigen haren wilde. Nog voor het ging uitvallen hebben we een lieve kapster gevraagd om het zo af te knippen dat het team van Toupim er mee aan het werk kon. En dat is goed gelukt, het resultaat is zo mooi geworden en met zoveel aandacht en liefde gemaakt! Leuk mutsje of hoedje erbij en je ziet niet eens dat er iets met haar haren is gebeurd. Het voelt troostend dat ze haar eigen mooie haren op deze manier heeft kunnen houden. Bedankt team Toupim!

  J. Koeman Avatar J. Koeman
  juli 28, 2021


  In een tijd waarin mijn leven op zijn kop staat en ik mijn haar door chemo behandelingen zou verliezen was daar Sylvia van de Toupim haarband! Top hoe zij me te woord stond, advies gaf, meedacht en uiteindelijk een meesterstuk van een haarwerk heeft afgeleverd. Mijn Toupim haarband van mijn eigen haar is práchtig en helpt mij in deze tijd toch nog mijzelf te voelen. Alleen maar positieve reacties uit mijn omgeving. Een aanrader voor iedereen die hiermee te maken krijgt. Toppers daar bij Toupim eigen haar haarbanden!

  Tanja Lindhout Avatar Tanja Lindhout
  juni 28, 2021
 • I am beyond happy with my own hair headband by Toupim. The Toupim team is super friendly, approachable and talented. Would definitely recommend!

  Pauline Kors Avatar Pauline Kors
  maart 24, 2022


  Ik vond het verliezen van mijn haar door chemotherapie echt heel heftig maar door deze oplossing werd het draaglijk. De eigen haarband zit heel comfortabel en is echt een aanrader. Ook was de begeleiding door Sylvia fantastisch. Tijdens mijn behandelingen kon ik door de haarband 'mezelf' blijven en ook voor mijn kinderen was dat heel fijn. Heel erg bedankt.

  Roos Stuurman Avatar Roos Stuurman
  mei 16, 2022


  Super blij!
  Haarband was binnen 4 dagen al klaar.
  En hoe fijn om je eigen haar weer terug te hebben! En Sylvia is een super lieve vrouw!

  Jacq Wolda Avatar Jacq Wolda
  november 28, 2021

 • Wat een vondst dat je van je eigen haar een eigenhaar-band kunt laten maken. Dat maakte het feit dat ik mijn haar zou verliezen draagbaar. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, Sylvia had het niet beter kunnen doen. De communicatie met haar was ook superfijn en dat ik de haarband al binnen een week had, was helemaal fantastisch. Keep up the good work, Sylvia, je bent de reddende engel voor vrouwen die hun haar moeten verliezen!

  Claudia Lagermann Avatar Claudia Lagermann
  mei 28, 2021


  Echt heel blij met de eigenhaar-band van Toupim.

  Natascha Timmer Avatar Natascha Timmer
  februari 16, 2022


  Het is vreselijk wanneer je door een ziekte je haar verliest. Dit terwijl ik “ aan het sparen” was voor mijn bruiloft. Een heftige keuze, maar ik ben zo blij dat ik mijn eigen haar nu dankzij Sylvia en haar team aan mijzelf heb kunnen doneren! Een fijn contact en via een goede haarwerkspecialist bij mij in de buurt (karin’s Haarboutique in Driebruggen) is alles heel vlot geregeld! Het eindresultaat mag er zijn! Zie foto. Wanneer ik de haarband draag, voel ik mij “mijzelf”. Ook mijn omgeving is erg enthousiast. Dus dank voor de fijne zorgen en het fantastische eindresultaat!

  Martha Hanna Avatar Martha Hanna
  juli 28, 2021

 • Onwijs blij met mijn eigenhaar-band van toupim! Goed en heel snel geholpen door Sylvia via de mail en telefonisch contact. Altijd goed bereikbaar. Binnen één week was de eigenhaar-band klaar. Krijg nu vaak de opmerking dat mensen er niet eens bij stil staan dat ik kaal ben. Niemand ziet verschil. Ik lijk echt nog op mezelf. Dit vind ik zo fijn! Mijn eigen haar toch houden, heel blij! Heb hem nu ongeveer twee maanden.

  Celine — Avatar Celine —
  mei 16, 2022

Wil je ontdekken of dit iets voor jou is?