Hoe doneer je haar? Jouw handleiding voor een waardevolle bijdrage

Ben je klaar om niet alleen je look te veranderen, maar ook een leven? In dit blog leggen we je uit hoe je haar doneert voor iemand die door kanker of alopecia is getroffen.

Je leest hoe je stap voor stap van jouw prachtige lokken een onvergetelijke donatie maakt. Laat je inspireren door de impact die jouw donatie kan hebben en inspireer ook andere mensen hetzelfde te doen.

Dit moet je weten voordat je haar doneert

Wil je je haar doneren? Dat is een prachtig idee! Het is belangrijk om je haar gezond te houden. Een kleine knipbeurt af en toe houdt je haar in goede staat. Probeer ook om niet te veel hitte, zoals een stijltang, of te veel chemische producten, zoals haarverf, te gebruiken. Zo blijft je haar mooi en sterk, perfect voor donatie. Gezond haar is het beste om te geven en het maakt echt een verschil voor iemand anders.

Instructies voor het knippen van haar voor donatie

Gebruik een meetlint om te zien hoe lang elke staart is. Begin bij het elastiekje en meet tot het einde van het haar. Zo weet je precies hoe lang je haar is. Je haar moet minstens 25 centimeter lang zijn.

Goed knippen is belangrijk als je je haar wilt doneren. We geven je duidelijke instructies hoe je dat het beste kunt doen voor de haarbanden van Toupim. Zorg ervoor dat je haar helemaal schoon is voordat je het knipt. Was het goed en gebruik daarna geen spullen zoals gel of parfum.

Heb je vragen over het knippen of weet je het niet zeker? Ons team helpt je graag. We kunnen bijvoorbeeld met je videobellen of je kapper helpen.

Haar vastbinden en afknippen

De volgende stap in het voorbereiden van je haar voor donatie is het maken van 10 tot 20 paardenstaartjes, vastgebonden met elastiekjes.

Knip het haar een paar centimeter boven het elastiekje af. Let erop dat je niet te dicht bij het elastiekje knipt. Voordat je het haar opstuurt, is het belangrijk om te zorgen dat het volledig droog is. Zo blijft het namelijk in de beste staat!

Verpakken en verzenden

In de e-mail die we sturen, leggen we precies uit hoe je je haar gratis en veilig naar ons kunt sturen. Zo komt je haar goed bij ons aan en kunnen we er een mooie haarband van maken.

Bij elke stap in het doneren van haar bij Toupim letten we goed op. Zo zorgen we dat jouw haar goed blijft. Als je je haar aan ons geeft, help je niet alleen iemand die het nodig heeft. Je bent ook onderdeel van iets moois waar we veel zorg en liefde in stoppen.