Over Toupim

Wanneer je in een chemotraject belandt of Alopecia krijgt, heeft dit gevolgen voor je eigen haar. Hierdoor zien mensen al snel dat je onder behandeling bent. Met een Toupim eigen-haarband zie je er weer uit als jezelf. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen, partner, familie en vriendinnen. We geven je een klein beetje regie terug in een moeilijke tijd.

De Toupim

We begeleiden je bij het hele afknipproces en zorgen dat je de moed zal vinden om het te knippen.

Ons verhaal

‘Deze pruik zit niet lekker. Het is me te warm en het kriebelt’, zei een dierbare vriendin jaren geleden tegen me toen ze in haar chemotraject zat. Om haar te helpen, ontwierp ik de eerste haarband. Het duurde even voor ik een geschikt model had gevonden, maar na een paar proefmodellen kwam ik al gauw op de versie die we nu nog steeds gebruiken. Ze was er zo gelukkig mee dat ik er patent op aanvroeg en dat in 2009 kreeg. De Toupim eigen-haarband bleek een goed alternatief voor een pruik en we maakten er veel mensen gelukkig mee. Vanaf 2010 zijn we haarbanden gaan maken met eigen haar. Een mijlpaal, want met dit unieke product hielpen we het afgelopen decennium al duizenden Alopecia patiënten en vrouwen in een chemotraject. Dit doe ik allang niet meer alleen. Met het team helpen we nu talloze vrouwen en meisjes en streven we de droom na om wereldwijd een lichtpuntje te zijn in een emotioneel zware tijd.’

Het team

Wie zijn wij?

Sinds 2010 is Toupim steeds verder gegroeid. Met een team van experts helpen we vanuit Amsterdam zo veel mogelijk vrouwen en meisjes over de hele wereld met een Toupim haarband van (het liefst) hun eigen haar. Toupim eigen-haarbanden zijn volledig handgemaakt, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Benieuwd naar wie we zijn? We stellen ons graag aan je voor.

De teamleden

Jullie redden het haar, wij maken er iets moois van en samen geven we je iets onvervangbaars terug: je eigen uiterlijk.

Sylvia

Oprichter / mede-eigenaar

Thijs

Mede-eigenaar

Marjan

Mastermaker

Jeannette

Maker

Simon

Service Specialist

Caspar

Digital Creative