Over Toupim

Wanneer je in een chemotraject belandt of Alopecia hebt, ziet je omgeving al snel dat er iets met je aan de hand is. Met een Toupim eigen-haarband zie je er weer uit als jezelf. Ook voor je omgeving is dit fijn. Ze zien gewoon jou, met een leuke pet en je (eigen) haar eronder. Ook op school en op het werk kan je de eigen-haarband dragen zonder dat het opvalt.

‘Mijn moeders vriendinnen wisten dat ze in de chemo zat, maar zagen niks anders aan haar. Ze zeiden: ‘Hè, heerlijk dat je haar niet is uitgevallen!’’

Ons verhaal

‘Deze pruik zit niet lekker. Het is me te warm en het kriebelt’, zei een dierbare vriendin jaren geleden tegen me toen ze in haar chemotraject zat. Om haar te helpen, ontwierp ik de eerste haarband. Het duurde even voor ik een geschikt model had gevonden, maar na een paar proefmodellen kwam ik al gauw op de versie die we nu nog steeds gebruiken. Ze was er zo gelukkig mee dat ik er patent op aanvroeg en dat in 2009 kreeg. De Toupim eigen-haarband bleek een goed alternatief voor een pruik en we maakten er veel mensen gelukkig mee. Vanaf 2010 zijn we haarbanden gaan maken met eigen haar. Een mijlpaal, want met dit unieke product hielpen we het afgelopen decennium al duizenden Alopecia patiënten en vrouwen in een chemotraject. Dit doe ik allang niet meer alleen. Met het team helpen we nu talloze vrouwen en meisjes en streven we de droom na om wereldwijd een lichtpuntje te zijn in een emotioneel zware tijd.’

Wie zijn wij?

Sinds 2010 is Toupim steeds verder gegroeid. Met een team van experts helpen we vanuit Amsterdam zo veel mogelijk vrouwen en meisjes over de hele wereld met een Toupim haarband van (het liefst) hun eigen haar. Toupim eigen-haarbanden zijn volledig handgemaakt, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Benieuwd naar wie we zijn? We stellen ons graag aan je voor.

Jij redt je haar, wij maken er iets moois van en samen zorgen we dat je er iets onvervangbaars voor terug krijgt: je eigen uiterlijk.

Sylvia

Oprichter / mede-eigenaar

Thijs

Mede-eigenaar

Marjan

Mastermaker

Jeannette

Maker

Abeda

Maker

Laura

Maker

Anne

Maker

Simon

Service Specialist

Caspar

Digital Creative