De Toupim eigen-haarband2024-07-01T14:32:27+00:00
chemo haarband

De Toupim eigen-haarband

Een haarband van mijn eigen haar, kan dat? Jazeker!
Steil, slag of krullend haar? Gepermanent of geverfd haar? We kunnen van elk type haar een eigen-haarband maken.

Mijn dochter rende juichend door de kamer: ‘Ik heb mama weer terug!’

Wat is de Toupim eigen-haarband?

Voor vrouwen die chemotherapie ondergaan, is het haar zien verdwijnen in de prullenbak van de kapper of toekijken hoe het uitvalt verleden tijd. Je knipt je haar af, levert het in en wij maken er een comfortabele eigen-haarband van, die je draagt in combinatie met bijvoorbeeld een mutsje. Met je eigen haar zie je er meteen weer uit als jezelf.

Ik zat lang in het traject, 2 jaar. Ik heb mijn eigen-haarband elke dag gedragen en na twee jaar was het haar nog steeds prachtig!

Hoe we de Toupim eigen-haarband maken

Toupim is het enige bedrijf ter wereld dat met een speciaal gepatenteerd proces een schitterende eigen-haarband maakt van jouw eigen- of van gedoneerd haar. We kijken vooraf heel goed hoe jouw haar nu valt en gaan met dat voorbeeld aan het werk. Als je je haar hebt afgeknipt en naar ons hebt opgestuurd, bevestigen we het handmatig aan een zachte, comfortabele haarband. We werken snel en precies en we leveren altijd het mooist mogelijke resultaat.

Wat zijn de kosten van de haarband?

* Levertijden gelden vanaf de dag dat wij je haar ontvangen

Verzekeraars

Alle verzekeraars van Nederland vergoeden tenminste €465 van de prijs van een Toupim eigen-haarband (tegen dezelfde voorwaarden als een pruik.). Als je aanvullend verzekerd bent, dan kan dit bedrag hoger zijn. Door het innovatieve karakter van de eigen-haarband passen we niet in de standaard hokjes van verzekeraars. Daardoor geven hun medewerkers soms per abuis door dat de Toupim eigen-haarband niet vergoed wordt. Heel vervelend, maar geef dit aan ons door, dan zorgen wij dat het in orde komt. Als, door wat voor reden dan ook, je eigen-haarband toch niet vergoed wordt, dan krijg je van ons €465 korting. Maak je hier dus absoluut geen zorgen over. Wil je weten wat de vergoeding bij jouw verzekering is, klik dan hieronder.

Tevredenheidsgarantie

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht twijfelt over het aanschaffen van een Toupim eigen-haarband. We nodigen je echter graag uit om er sowieso een te laten maken. Je ontvangt de haarband en hebt een volledige week om te bepalen of je tevreden bent. Indien je besluit hem niet te houden, kun je hem terugsturen. Wij maken er dan iemand anders blij mee die haar haar al heeft verloren. Op die manier doneer je als het ware je haar aan een ander, terwijl je ook zelf de kans hebt gehad om de eigen-haarband goed te beoordelen. Klik hier voor de voorwaarden.

Voorbeelden van eigen-haarbanden

Elke eigen-haarband is uniek; het is 100% maatwerk. We maken hem precies zoals je kapsel is op jouw foto’s.

Loading...

Vragen over de eigen-haarband

Hoe zit het met het wassen en het onderhoud?2024-02-27T11:00:42+00:00

Een eigen-haarband is eenvoudig te onderhouden. Het haar wordt nu niet meer vet van de hoofdhuid, plus je slaapt er niet mee. Daarom hoeft hij niet vaak gewassen te worden, misschien maar eens in de 2 of 3 maanden. Je wast het haar met je eigen vertrouwde shampoo. De band zelf kun je met zeep wassen. De hardcopy gebruiksaanwijzing ontvang je bij de levering. De eigen-haarband behoeft verder geen onderhoud (zoals bij veel pruiken). Je hoeft hem niet op een kop te bewaren bijvoorbeeld. Je kan hem gewoon neerleggen op een tafel, of in een zakje aan een stoelleuning hangen.

Ik wil graag een volledige pruik van eigen haar, kan dat?2024-02-27T10:50:02+00:00

We begrijpen dat je dat het liefst wilt, maar het is helaas niet mogelijk om een pruik van alleen je eigen haar te maken. Dit komt doordat je daarvoor zeker 4 staarten nodig zou hebben. Dat kan dus nooit alleen maar van je eigen haar. Met het haar van één hoofd kan je precies de rand haar maken die nodig is voor een eigen-haarband.

En het effect is echt bijzonder. Met een eigen-haarband in combinatie met een mutsje zie je jezelf in de spiegel. Weliswaar met een mutsje, maar wel echt helemaal jij. Je haar ruikt hetzelfde, je haar voelt hetzelfde. Het mutsje valt niet zo op, het is heel natuurlijk. Het geheel maakt dat het niet herkenbaar is als pruik, en dat maakt jou niet herkenbaar als patiënt.

Twijfel je, dan bieden we je de mogelijkheid toch te kiezen voor een eigen-haarband en het te ervaren. Ben je niet 100% blij, retourneer dan je eigen-haarband onder onze tevredenheidsgarantie.

Wat is het verschil met een pruik?2024-02-27T10:50:29+00:00

Het grote verschil met een pruik is dat het jouw haar is. Het is altijd een 100% match. Dat effect bereik je niet met een pruik van synthetisch haar of pruik van andermans echt haar.
Onlangs kwam een man de eigen-haarband van z’n vrouw ophalen en hij vatte de kern goed samen: “we hebben een hele dure pruik gekocht, hij is echt mooi geworden, maar ondanks dat iedereen zegt dat hij goed staat, vindt de belangrijkste persoon dat niet: mijn vrouw. Als ze in de spiegel kijkt, ziet ze niet zichzelf, maar iemand met een pruik op haar hoofd. Vandaar dat we nu een eigen-haarband nemen, zodat ze zichzelf weer herkent”.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal belangrijke praktische voordelen:

  • een eigen-haarband kriebelt of jeukt niet op de (gevoelige) hoofdhuid
  • hij is minder warm
  • hij is gemakkelijk op te zetten
  • hij is heel comfortabel door de zachte haarband
  • hij schuift niet als het eigen haar weer begint te groeien

Een nadeel ten opzichte van een pruik is natuurlijk dat een haar-band niet volledig dekkend is, maar dat je hem altijd in combinatie met een mutsje, pet, hoed of sjaaltje draagt. De ervaring van onze klanten is dat je daar best snel aan went zo gauw je geaccepteerd hebt dat je toch iets moet met het rot-feit dat je haar uit gaat vallen. Je zal toch iets op je hoofd gaan dragen om de kaalheid te bedekken. Het eerste dat je waarschijnlijk zal pakken is een mutsje.

In het geval dat je toch niet blij bent met de eigen-haarband kun je hem altijd retourneren onder onze tevredenheidsgarantie. Ons belangrijkste doel is dat jij blij bent met je eigen-haarband.

Hoe lang gaat de haarband mee?2024-02-27T11:02:15+00:00

Je eigen-haarband gaat gemakkelijk 1,5 – 2 jaar mee. Het is vooral de stof van de haarband die mogelijk wat minder wordt, die kunnen we als het nodig is vervangen. We garanderen sowieso dat de haarband minstens 1 jaar mee gaat.

Aan de slag

We hebben meer dan 2.000 vrouwen en meisjes, een paar jongens en een enkele man, heel erg gelukkig gemaakt met hun eigen haar. We willen er alles aan doen dat ook voor jou te realiseren.