Haar doneren2024-02-14T10:57:26+00:00

Haar doneren voor iemand in nood

Het doneren van haar is een prachtige en betekenisvolle actie. Jouw mooie lokken kunnen we gebruiken voor Toupim eigen-haarbanden voor meisjes en vrouwen die bijvoorbeeld door chemotherapie hun haar verliezen.

  • Je haar doneren is een groot gebaar en biedt meisjes en vrouwen kracht en zelfvertrouwen op een moment dat ze dit heel goed kunnen gebruiken
  • Jouw donatie van gezonde, lange lokken verandert de wereld van iemand die door een moeilijke tijd gaat
  • Haar doneer je om iemand anders te helpen groeien in hun strijd tegen kanker
Haar doneren voor iemand in nood

Welk haar is geschikt om te doneren?

Om een zinvolle impact te maken met jouw haardonatie, is het essentieel dat jouw haar een minimale lengte heeft van 25 centimeter, maar onthoud: hoe langer, hoe beter! Wij willen haarbanden van de hoogste kwaliteit te creëren, dus we vragen dat het gedoneerde haar gezond en in topconditie is.

Geverfd haar is ook welkom, wat jou meer flexibiliteit biedt in je beslissing om te doneren. Let er wel op dat er geen dode punten aanwezig zijn in je haar. Jouw prachtige lokken worden omgetoverd tot duurzame, hoogwaardige haarbanden.

Jouw haardonatie helpt meisjes en vrouwen niet alleen in hun uiterlijke verschijning, maar ook in het herwinnen van zelfvertrouwen en kracht.

Hoe gaat haar doneren in z’n werk?

Haar doneren aan Toupim betekent dat je onderdeel uit gaat maken van een uniek en zorgvuldig maakproces. Elk stukje haar dat je doneert, draagt bij aan het creëren van een volledig handgemaakte haarband, waarmee we iemand helpen. Daarvoor is het belangrijk dat je je haar op de “juiste” manier doneert.

1. Knipinstructies voor het doneren van haar

Het begint allemaal met de juiste manier van knippen. Om ervoor te zorgen dat je haar optimaal gebruikt kan worden voor de Toupim haarbanden, sturen we je gedetailleerde knipinstructies.

Het is cruciaal dat je haar perfect schoon is, dus een grondige wasbeurt is essentieel. En daarna geen stylingproducten of parfum gebruiken. Heb je vragen of twijfels over het knipproces? Wij staan klaar om je te helpen, of het nu via een videogesprek met jou is of door assistentie te bieden aan je kapper.

2. Elastiekjes en knippen

Vervolgens komt het deel waarin je je haar voorbereidt op donatie. We adviseren om 10 tot 20 staartjes te maken, vastgezet met elastiekjes, en het haar een paar centimeter boven het elastiekje af te knippen. Het is belangrijk om niet te dicht bij het elastiekje te knippen.. Zorg ervoor dat het haar volledig droog is voordat je het opstuurt, zodat het in goede conditie blijft.

3. Envelop en opsturen

In de instructiemail vind je ook specifieke instructies over hoe je het haar veilig, correct en gratis naar ons op kunt sturen. Dit zorgt ervoor dat jouw waardevolle donatie in optimale staat bij ons aankomt. Klaar om getransformeerd te worden in een prachtige eigen-haarband.

Elke stap in het donatieproces van Toupim is zorgvuldig ontworpen om de kwaliteit van jouw gedoneerde haar te waarborgen. Door jouw haar te doneren, help je niet alleen iemand die het nodig heeft, maar ben je ook onderdeel van een proces dat liefde, zorg en aandacht in elk product legt.

Hoe meet je de lengte van jouw donatiehaar?

1. Haar in staart verdelen

Begin met het verdelen van je haar in 10 – 20 staarten, afhankelijk van de dikte en lengte van je haar. Zorg ervoor dat de staarten goed vastzitten met elastiekjes.

2. Lengte van je haar meten

Gebruik een meetlint om de lengte van elke staart te meten. Houd het meetlint aan het begin van het elastiekje en meet tot aan de punt van het haar. Dit geeft je de exacte lengte van je haar.

3. Controleer de minimale lengte van je haar

Vergelijk de gemeten lengte met de minimale lengtevereisten voor haardonatie bij Toupim. Zorg er dus voor dat je haar voldoet aan de vereiste lengte van 25cm.

Als je twijfelt of je haar lang genoeg is of als je vragen hebt over het meten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies. Of op zoek naar meer informatie over dit proces? Check onze gids over het meten van haar.

Is je haar nog niet lang genoeg?

Het laten groeien van je haar tot de minstens de minimale lengte is een proces dat geduld en toewijding vereist. Bedenk dat elke centimeter een hele waardevolle bijdrage is. 25 centimeter is de minimale lengte en we zijn er echt enorm blij mee. Zonder donorhaar kunnen we ons werk niet voortzetten. Het is wel zo dat juist de langere donor haar heel schaars is. Dus mocht je door kunnen zetten en het nog langer laten groeien, dan maak je nog meer impact.

Is mijn haartype belangrijk?

Bij Toupim zijn we toegewijd aan het creëren van prachtige haarbanden uit jouw gedoneerde haar. Om ervoor te zorgen dat jouw haardonatie het meest effectief is, volgt hier specifieke informatie over de types haar die geschikt zijn voor donatie:

  • Geverfd haar is welkom, mits het gezond en goed verzorgd is. Het is belangrijk dat het kleurproces het haar niet beschadigd heeft, waardoor het broos of uitgedroogd is.
  • Gekruld haar is absoluut geschikt voor donatie. Bij het meten van gekruld haar, strek je het haar zachtjes uit om de werkelijke lengte te bepalen.
  • Stijl haar is ook zeer geschikt voor donatie. Zorg ervoor dat het haar gezond is, zonder gespleten haarpunten of beschadigingen.
  • Grijs haar is eveneens zeer welkom bij Toupim. Net als bij andere haartypes, is het belangrijk dat het grijs haar gezond en goed onderhouden is.

Ongeacht het type haar dat je hebt zijn de kwaliteit en de conditie van het haar het belangrijkst.

Inspireer anderen om haar te doneren

Je haar doneren is een fantastische manier om vrouwen en meisjes in nood te helpen. We zijn enorm blij dat je aan ons denkt! Samen kunnen we zoveel moois met je haar doen. Wat zullen ze blij zijn met jouw mooie haar! Wil je nog meer doen? Deel je “before and after” met je omgeving en op Social Media (vergeet ons niet te taggen) en wie weet inspireer je vrienden of vriendinnen om ook hun haar te doneren.

Waar kun je bij ons haar doneren?

Doneer je haar aan ons door het volgens de instructies te knippen. De instructies krijg je van ons via een mail opgestuurd. Zo kun je jouw haar veilig en correct naar ons verzenden. Heb je je haar geknipt? Stuur het dan gratis naar ons op via de post. Dit zorgt ervoor dat jouw waardevolle donatie een prachtige eigen-haarband kan worden.

Veelgestelde vragen over haar doneren

Wat is de minimale lengte van haar die nodig is voor donatie?2023-11-15T09:31:49+00:00

Om te kunnen doneren aan Toupim, moet je haar een minimale lengte hebben van 25 centimeter. Dit zorgt ervoor dat het haar lang genoeg is om verwerkt te worden tot kwalitatieve haarbanden.

Mag ik geverfd haar doneren?2023-11-15T10:19:25+00:00

Ja, bij Toupim accepteren we ook geverfd haar. Het belangrijkste is dat het haar gezond en in goede conditie is.

Hoe moet ik mijn haar voorbereiden voor donatie?2023-11-15T10:30:08+00:00

Was je haar grondig en zorg ervoor dat het vrij is van stylingproducten en parfum. Volg daarna de knipinstructies die we verstrekken voor het correct afknippen en verzenden van je haar

Hoe verstuur ik mijn haar na het knippen?2023-12-22T08:31:20+00:00

Na het knippen dien je het haar goed te laten drogen en het vervolgens stevig vast te zetten met elastiekjes. Je ontvangt van ons instructies over het verpakken en het adres waarnaar je je haardonatie gratis kunt versturen.

Kan ik hulp krijgen bij het knippen van mijn haar?2023-11-15T10:31:22+00:00

Zeker, als je twijfelt over hoe je je haar moet knippen, staan we klaar om je te helpen via een videogesprek of we kunnen assistentie bieden aan je kapper.

Hoe lang duurt het voordat mijn haar groeit tot de vereiste lengte?2023-11-15T10:31:57+00:00

Haar groeit gemiddeld ongeveer 1 tot 1,5 centimeter per maand. Het kan dus even duren voordat je haar de vereiste lengte van 25 centimeter heeft bereikt voor donatie.

Kan ik mijn haar doneren als het grijs is?2023-12-22T08:30:21+00:00

Ja, bij Toupim accepteren we haardonaties van alle natuurlijke haarkleuren, inclusief grijs haar.

Zijn er kosten verbonden aan het doneren van mijn haar?2023-12-22T08:30:00+00:00

Er zijn geen kosten verbonden aan het doneren van haar. We werken met een antwoordnummer, dus je kunt je haren ook gratis naar ons verzenden.

Hoe weet ik of mijn haar goed is aangekomen?2023-11-15T10:34:18+00:00

Wij raden aan om je contactgegevens bij je haardonatie te voegen. Na ontvangst van je haar sturen we een bevestiging.

Wordt al het gedoneerde haar gebruikt voor haarbanden?2023-11-15T10:34:52+00:00

We streven ernaar om alle gedoneerde haar te gebruiken. Echter, haar dat niet voldoet aan onze kwaliteitseisen kan voor andere doeleinden worden ingezet om mensen in nood te helpen.

Hoeveel geld krijg je voor haar doneren?2023-12-20T14:57:31+00:00

Bij het doneren van haar via Toupim ontvang je niet direct geld, maar je draagt bij aan het maken van hoogwaardige haarbanden voor mensen die hun haar hebben verloren door bestraling, chemotherapie of alopecia.