Het grote verschil met een pruik is dat het jouw haar is. Het is altijd een 100% match. Dat effect bereik je niet met een pruik van synthetisch haar of pruik van andermans echt haar.
Onlangs kwam een man de eigen-haarband van z’n vrouw ophalen en hij vatte de kern goed samen: “we hebben een hele dure pruik gekocht, hij is echt mooi geworden, maar ondanks dat iedereen zegt dat hij goed staat, vindt de belangrijkste persoon dat niet: mijn vrouw. Als ze in de spiegel kijkt, ziet ze niet zichzelf, maar iemand met een pruik op haar hoofd. Vandaar dat we nu een eigen-haarband nemen, zodat ze zichzelf weer herkent”.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal belangrijke praktische voordelen:

  • een eigen-haarband kriebelt of jeukt niet op de (gevoelige) hoofdhuid
  • hij is minder warm
  • hij is gemakkelijk op te zetten
  • hij is heel comfortabel door de zachte haarband
  • hij schuift niet als het eigen haar weer begint te groeien

Een nadeel ten opzichte van een pruik is natuurlijk dat een haar-band niet volledig dekkend is, maar dat je hem altijd in combinatie met een mutsje, pet, hoed of sjaaltje draagt. De ervaring van onze klanten is dat je daar best snel aan went zo gauw je geaccepteerd hebt dat je toch iets moet met het rot-feit dat je haar uit gaat vallen. Je zal toch iets op je hoofd gaan dragen om de kaalheid te bedekken. Het eerste dat je waarschijnlijk zal pakken is een mutsje.

In het geval dat je toch niet blij bent met de eigen-haarband kun je hem altijd retourneren onder onze tevredenheidsgarantie. Ons belangrijkste doel is dat jij blij bent met je eigen-haarband.