Je kunt je haar thuis afknippen met je familie of een vriend(in). Als je liever hebt dat je eigen kapper het doet, dan kan dat natuurlijk ook. Het is ook mogelijk je haar bij ons in het atelier te knippen of iemand van Toupim naar je huis te laten komen om het daar voor je te knippen. Alles is dus mogelijk. Waar jij je maar het beste bij voelt.

Als je zelf knipt dan zijn dit de te nemen stappen. Volg de instructies precies op zodat wij de mooist mogelijke eigen-haarband voor je kunnen maken.

  • Eerst was je je haar 2 keer op de dag van het knippen en dan föhn je het droog of laat je het haar goed drogen. Doe er geen stylingsproducten in, maar laat het zoals het is (dus ook geen mooie slag in föhnen of straighten).
  • Vervolgens verdeel je al je haar in 15-30 staartjes. Het is heel belangrijk de staartjes dicht tegen de hoofdhuid met een elastiekje af te binden (zo’n 2-3 cm van de hoofdhuid). Vervolgens knip je het staartje op circa 1 cm van de hoofdhuid af.
  • Na het knippen fatsoeneer je het haar met een tondeuse. Dus zeker niet kaal scheren, maar fatsoeneren. Je houdt dus nog steeds een laagje haar over van ongeveer 1 cm.
    NB: het advies vanuit het ziekenhuis is dit laagje rustig te laten uitvallen, niet alsnog kaalscheren als het uitvallen begint. Er moet iets kunnen uitvallen, anders kan je kleine wondjes krijgen.
  • Nu meten: volg de meetinstructies nauwgezet op.
  • Bind vervolgens alle staartjes (inclusief de elastiekjes) bovenaan samen. Doe ze daarna in een stevig zakje en doe het zakje dan in een stevige (bubbeltjes) envelop en stuur het geheel aangetekend naar Toupim. De sluiting van de enveloppe graag extra dichtplakken, het is toch goud! Zorg dat je naam en adres op een papier bij het haar zitten, zodat we weten van wie het komt. Buiten op de enveloppe ook altijd jouw adres en postcode.

Zorg er altijd voor dat je het Toupim formulier ingevuld hebt voordat je begint te knippen. Dit formulier legt stap voor stap en met gebruik van video’s uit wat je precies moet doen en waar je je haar naar toe moet sturen. Niet zo maar beginnen te knippen dus! Je hebt maar 1 kans om het goed te doen.